فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی آذربایجان شرقی
پیاپی 21 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدباقر علیزاده اقدم، داود قاسم زاده، وحیده باباخانی، یعقوب زارعی صفحات 1-13

    امنیت یکی از نیازهای اساسی انسان می باشد که آرامش روانی و اجتماعی را در سطح فردی و اجتماعی فراهم می سازد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک پوشش و احساس امنیت اجتماعی در بین شهروندان شهر تبریز می باشد. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است و جامعه آماری تمامی افراد بالای 14-64 سال مردم شهر تبریز می باشد. حجم نمونه ای 383 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای برآورد شده است. یافته ها حاکی از این است که سبک پوشش رابطه معناداری با امنیت اجتماعی دارد. پایبندی اجتماعی با امنیت اجتماعی رابطه مستقیم و معناداری دارد (=389/0 r). همچنین کنترل اجتماعی با احساس امنیت اجتماعی رابطه مثبت و معناداری دارد. آزمون تحلیل واریانس نشان می دهد که احساس امنیت بر حسب شغل پاسخگویان متفاوت می باشد ولی احساس امنیت بر حسب جنسیت شهروندان متفاوت نمی باشد.

    کلیدواژگان: سبک پوشش، امنیت اجتماعی، پایبندی اجتماعی، شهروندان تبریز
  • عیسی عابدینی صفحات 15-33

    جهان امروز، جهان تغییر و تحول است. به ندرت روزی بدون نوآوری در جهان اقتصاد و بدون تغییر در تولید یا وضعیت خدمات می گذرد. در چنین شرایطی بیشتر سازمان ها به دنبال راه حلی برای تطبیق با این شرایط هستند . راه حلی که توسط بیشتر صاحب نظران عنوان شده، آموزش و بهسازی منابع انسانی است. از لحاظ علمی نیز فشارهای فرهنگی ، اجتماعی، تکنولوژیک، اقتصادی و سیاسی با هم ترکیب شده اند تا سازمان ها را مجبور کنند به پتانسیل های اساسی به طور کل و به آموزش به طور خاص توجه بیشتری داشته باشند. جامعه آماری این تحقیق فراگیران حاضر در دوره های آموزشی ضمن خدمت در شهریور ماه سال 92 در مجتمع آموزشی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی می باشد که به صورت تمام شمار اجرا گردید. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه نیاز سنجی می باشد. نتایج بر اساس نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج نشان می دهد که در تدوین راهبردها و راهکارها تربیت و آموزش پلیس در افق برنامه 20 ساله کشور (برنامه و روش های آموزشی) برنامه آموزش های مدون (آموزش الزامی در بخش های مربوط)، برگزاری کلاس های اختصاصی، برگزاری کلاس های بازآموزی، تهیه جزوات اختصاصی تهیه شده توسط متخصصان، انجام مطالعات موردی، برگزاری سمینارها/ کنگره ها، برگزاری امتحانات دوره ای، استفاده از مجلات خارجی و داخلی، استفاده از آخرین کتب منتشر شده و آموزش مجازی در اولویت قرار دهند.

    کلیدواژگان: نیازهای آموزشی، تربیت و آموزش، آذربایجان شرقی، راهبردها و راهکارها
  • محمد جعفری، موسی آقالاری، جعفر خضرلو عابدی صفحات 35-50

    پژوهش حاضر در پی بررسی تاثیر فضای فیزیکی آموزش، از لحاظ نحوه طراحی و معماری، مکان یابی و کاربری ساختمان های مرکز آموزش بر کیفیت آموزش فراگیران پایه خدمتی مهر ماه 1392 است. به نظر می رسد توجه به سه بعد اشاره شده می تواند تاثیرات متفاوتی بر روی کیفیت آموزش داشته باشد. تحقیق از نوع کاربردی است که به شیوه توصیفی تحلیلی انجام شده و در آن فضای آموزشی تحت عنوان متغیر مستقل و کیفیت آموزش فراگیران به عنوان متغیر وابسته مطرح شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی آن به شکل صوری و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ عدد (82/0= α) به دست آمده است. جامعه آماری پژوهش، تمامی فراگیران و مربیان مرکز آموزش ولیعصر (عج) تبریز در مهر ماه سال 1392 می باشد که از مجموع 600 نفر حاضر در آن برابر جدول مورگان 243 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد، بین فضای فیزیکی مرکز آموزش ولیعصر (عج) تبریز وکیفیت آموزش فراگیران رابطه وجود دارد و درکل، متغیرهای مورد نظر توانسته است 49 درصد از تغییرات مربوط به متغیر وابسته (کیفیت آموزش فراگیران) را تبیین کند.

    کلیدواژگان: فضای آموزشی، کیفیت آموزش، فراگیران، مرکز آموزش ولیعصر
  • جهانگیر جهانگیری، تیمور حسینی صفحات 51-62

    در نیم قرن اخیر، گسترش زندگی ماشینی و افزایش روز افزون ترافیک در شهرها و جاده ها، بر تعداد و شدت تصادفات ترافیکی افزوده است و ضایعات جانی و مالی این تصادفات بار سنگینی را بر جوامع تحمیل کرده است. هدف این مقاله تعیین عوامل موثر در تصادفات در محدوده بزرگراه بسیج کلانشهر تبریز است. روش بررسی تحلیل فضایی نقاط حادثه خیز با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی است و نتایج تحقیق نشان می دهد نواقص مسیرهای ترافیکی مانند نبود گذرگاه غیرهمسطح عابران پیاده در حدفاصل پل تبادلی تا میدان بسیج و فقدان دوربین های کنترل سرعت خودروها در طول برخی از مسیرها از عوامل اصلی بروز تصادف در طول بزرگراه بسیج می باشد. با استفاده از نتایج به دست آمده راهکار های مناسبی جهت بهبود وضعیت موجود پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: تصادف، انسان، راه، وسیله نقلیه
  • میربهادر یزدانی، امیرعباس رصافی، فاضل میرزایی صفحات 63-84

    دلایل مختلفی در وقوع تصادفات دخالت دارند که شناخت تمامی آن ها تقریبا امکان پذیر نیست اما با مطالعه دقیق این پدیده می توان برخی از علل اصلی را که نقش بیشتری در وقوع این پدیده دارند، شناسایی کرد. در این تحقیق به برآورد و بررسی شدت تک وسیله ای در شرایط آب و هوایی مختلف پرداخته شده است. برای بررسی، از داده های تصادفات تک وسیله ای محور اهر- کلیبر سال های 1388 تا 1392 استفاده گردید. تصادفات تک وسیله ای در این محور شامل 225 تصادف خسارتی، 85 تصادف جرحی و 14 تصادف فوتی می باشند. به دلیل آن که شدت تصادفات ماهیت ترتیبی دارند برای مدلسازی، از مدل های لوجیت ترتیبی استفاده گردید. برای به دست آوردن مدل نهایی، ابتدا تمامی متغیر ها وارد مدل شدند و با استفاده از روش حرکت رو به عقب، متغیرهایی که معناداری کافی نداشتند، از مدل حذف شدند. در مدل نهایی این محور، 5 متغیر مستقل به دست آمد که همگی از نوع متغیرهای گسسته هستند. این متغیر ها عبارتند از: متغیر دمای هوای بیش از 20 درجه سانتی گراد، متغیر بارش برف، متغیر بارش باران بیش از 6 میلیمتر، متغیر فصل پاییز و متغیر فصل زمستان. شاخص نسبت درست نمایی در این مدل 024/0 گردید و فرض صفر بودن ضرایب متغیر در این مدل رد شد.

    کلیدواژگان: شدت تصادفات، تک وسیله ای، محور اهر- کلیبر، لوجیت ترتیبی، آب و هوا
  • ناصر فقهی فرهمند، سعید خرسندی فر صفحات 85-102

    بین اقتصاد، امنیت ملی و ساختار سیاسی رابطهای متقابل، درونی و تنگاتنگ وجود دارد. تدوین یک استراتژی مطلوب وکارآمد برای توسعه اقتصادی پایدار و امنیت ملی مستلزم شناخت وابستگی اقتصاد به امنیت ملی و ساختار سیاسی و وابستگی متقابل این سه پدیده به یکدیگر و رابطه آن ها با نقش پلیس در هماهنگ نمودن این سه اصل است. افزون بر این، کنش و واکنش متقابل اقتصاد، امنیت ملی و ساختار سیاسی در بستر اقتصاد و سیاست جهانی انجام میپذیرد که باعث توسعه رشد اقتصادی و تحقق چشم انداز سال 1404 میگردد. در عصر حاضر شناخت این بستر و تاثیر آن بر سه محور امنیت ملی، اقتصاد و ساختار سیاسی از اهمیت ویژهای برای سازمان های امنیتی کشور مانند ناجا  و... برخوردار است، زیرا تحولات فن آوری و روند جهانی شدن موجب ادغام فزاینده واحدهای ملی گردیده است. بی توجهی به وابستگی متقابل اقتصاد، امنیت ملی و ساختار سیاسی و عدم شناخت بستر جهانی این عوامل نه تنها امر توسعه اقتصادی پایدار را دشوار می سازد، بلکه امنیت ملی کشور را نیز با مخاطرات هنگفتی روبرو خواهد ساخت. در تمامی اقتصادها، موضوع حراست از حقوق مالکیت، مهم ترین دغدغه سرمایه گذاران و اصحاب کسب و کار را تشکیل می دهد. منشا این نگرانی می تواند «رفتار مجرمانه شهروندان دیگر» و یا «رفتار غیرمسوولانه مقامات امنیتی مانند پلیس» باشد. دقیقا به همین دلیل است که از دیرباز در همه جوامع، افراد سعی می کردند با اتخاذ تدابیر مناسب، جان و مال خویش را از دسترس جنایت-کاران و سارقان (شهروندانی که رفتار مجرمانه دارند) دور نگهدارند. حال در این تحقیق نقش پلیس در زمینه بسترسازی فضای امن کسب و کار با رویکرد کاهش ریسک سرمایه گذاری و چگونگی برقراری ارتباط سه اصل مذکور بیان شده و موانع و مشکلات پیش روی این امر مهم مورد بررسی قرار گرفته است تا به وسیله شناسایی شاخص های CPI و BPI نقش پلیس را در کاهش این عوامل فساد اقتصادی بیان کند تا به این وسیله باعث کاهش آن ها و ایجاد فضای امن کسب کار و تحقق چشم انداز توسعه 1404 گردد.

    کلیدواژگان: چشم انداز توسعه، سرمایه گذاری، ناجا، CPI، BPI، امنیت، توسعه اقتصادی
|
  • MohammadBagher Alizadeh Aghdam, Davood Qasemzadeh, Vahideh Babakhani, Yaghoub Zarei Pages 1-13

    Security is one the main needs of mankind which provides social and psychological peace at individual and social scales. This research thus intends to examine the relation between dressing style and social security feeling among the citizens in Tabriz. Three hundred and eighty three 14-64 years-old participants were recruited for this descriptive-analytic research. The findings suggest that the dressing style has a meaningful relation with social security

    Keywords: dressing style, social security, social loyalty, Tabriz citizens
  • Isa Abedini Pages 15-33

    The world today is so replete with changes that we hardly see a day pass with innovations in economy, production and services. Under these circumstances, most organizations are looking for ways to adapt and adjust with these conditions. Education and training human resources is the most suggested approach. Socio-cultural, technological, economical and political forces have been also making organizations pay more attention to foundational potentials, education and training in particular.Participants recruited from the trainees at in-service training courses in Shahrivar 1392 were asked to fill out a questionnaire. A statistical analysis of the data using SPSS suggests that in establishing strategies and approaches, the following should be prioritized: holding special classes, review classes, developing special materials, carrying out case studies/conferences, holding periodical exams, using domestic and international magazines, using the latest books, and online instructions.

    Keywords: educational needs, training, instruction of police, East Azerbaijan, strategies, approaches
  • Mohammad Jafari, Musa Aqalari, Ja’far Khezerlu Abedi Pages 35-50

    This research studies the influence of physical space education on the education quality of apprentice soldiers (entered on Mehr 1392) from the point of designing, architecture, locating and application of training centers. It seems that paying attention to three mentioned dimensions can have influence on education. The research is applicable which is done in analytic descriptive way.

    Keywords: educational space, education quality, apprentice soldiers, Vali’asr training center
  • Jahangir Jahangiri, Teimur Hosseini Pages 51-62

    With the extension of the mechanical life and the daily increase of traffic rate in the cities and roads within the recent century and in contrast to the economical and welfare benefits due to the development of communication and the transfer of passengers and goods, there is a drastic increase in the number and the intensity of the daily accidents. Financial and health losses are consequently caused by these accidents which impose more problems on the societies. Thus, this research intends to determine the contribution of each factor to the regional accidents (Tabriz Basij Highway) doing spatial analysis using the geographical information system (GIS). The results show that the loss of pedestrian crossing level between the Exchange Bridge and Basij square and also the loss of speed cameras for controlling the speed of cars are among the main factors which result in highway accidents along Basij highway. Thus, it is suggested the findings of this study be applied in order to find a suitable solution for solving the current problem

    Keywords: accident, mankind, way, transportation vehicle
  • MirBahador Yazdani, AmirAbbas Rassafi, Fazel Mirzaee Pages 63-84

    Traffic crashes are a social problem around the world and the weather condition is one of the major environmental factors in the road crashes. This study predicted single-vehicle severity crashes in different weather conditions. Crashes data from Ahar-Kaleybar highway at three levels of damage (225 crashes), injury (85 crashes) and fatality (14 crashes) severities evaluated. This data is from 2009 to 2012. Ordered logit model was selected for analysis. The final model consists of five independent variables of temperature above 20℃, snowfall; rainfall exceeds 6 mm and autumn and winter seasons. All of these variables have significant value, more than 0/95.The model also shows that the probability of occurring a damage crash is 70/7 percent. While probability of injury and fatality crashes are 25/5 percent and 3/95 percent respectively.

    Keywords: crime crashes severity, single-vehicle, Ahar-Kaleybar highway, ordered logit, weather
  • Naser Feqhi Farahmand, Saeed Khorsandifar Pages 85-102

    There is a mutual close relationship between economy, national security, and political structure. Developing a desirable and effective strategy for a steady economic development and national security requires a familiarity with the interplay between economy, national security, and political structure and their relation with the role of police in coordinating these three phenomena. Moreover, such interplay takes place in the context of global economy and politics which gives rise to economic developments and the realization of the 1404 outlook. The familiarity with this context and its impact on national security, economy and political structure is of great significance to Intelligence Agencies of countries, such as NAJA at this era because of technological developments and globalization. Inattention to such interplay between economy, national security, and political structure and unfamiliarity with the global context in which these processes take place not only challenges a steady economic development, but also puts national security of the country at great peril. In all economies, the issue of copyright is the most important concern of investors and business people. This concern may originate from "the criminal behavior of other citizens" and/or "irresponsible behavior of security authorities such as police." It is exactly due to this issue that individuals in all societies have always tried to protect their life and property against criminal and thieves (the citizens that have a criminal behavior). This study thus investigates the role of police in creating a safe business space with an approach to reducing investment risk, in creating the interplay between the three above-mentioned factors by the police, and in clearing difficulties and challenges facing this issue. This is done to demonstrate the role of police in reducing the factors of economic corruption by using CPI and BPI indexes in order to create a safe business space and the realization of the 1404 development outlook.

    Keywords: development outlook, investment, NAJA, CPI, BPI, security, economic development